Spring til indhold

Om touren i Holbæk Kommune

Tour de France kommer igennem Holbæk Kommune. Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 har peget på, at 2. etape kører igennem Holbæk Kommune d. 2. juli. Etapen har start i Roskilde og mål i Nyborg.

Ruten er planlagt, og du kan allerede se, om den kommer til at køre forbi dig. Læs mere om ruten.

Verdens største cykelløb!

Tour de France er verdens største cykelløb og verdens 3. største sportsevent. Løbet transmitteres hvert år i 190 lande og har alene på Facebook 2,6 mio. følgere. At få en etape igennem Holbæk Kommune vil give en unik mulighed for eksponering af vores kommune og give både borgere og turister en enestående mulighed for at opleve Tour de France på nærmeste hold. Erhvervsmæssigt vil det også få værdi – både på kort og lang sigt - at få Tour de France-feltet igennem Holbæk. Der forventes øget omsætning hos forretningslivet og turisterhvervet.

Fra arrangøren forventes det, at de 3 Tour de France-etaper i Danmark samlet vil tiltrække op imod 1. mio. tilskuere.

Den overordnede eksponering af Holbæk Kommune giver en værdi, der ikke kan prissættes. Fokus ligger derfor på at alle skal kunne mærke og glæde sig over, at Tour de France kommer til vores kommune. I perioden op til d. 2. juli vil der overalt i kommunen blive sat fokus på initiativer som sættes i relation til Tour de France.

Den Gule Folkefest er et ønske om fællesskab og folkelighed. Holbæk by, særlig Ahlgade, vil på dagen blive forvandlet en byfest med fokus på kultur og musik, og festen skal være centrum for alle de interessenter og samarbejdspartnere, som har været med til at skabe oplevelserne langs ruten.

Kunst og kultur, Holbæk som maritim kommune og vores smukke landskaber vil ligeledes på dagen blive sat i centrum sammen med alle de borgere, foreninger, interessenter og virksomheder, som deltager.

Du kan læse mere om Holbæk Kommunalbestyrelses beslutning d. 19. juni 2019. Læs referat fra dagsordenspunktet "Beslutning om indgåelse af samarbejdsaftale med Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 om afvikling af etape i Holbæk Kommune i forbindelse med Tour de France 2021 i Danmark".Feedback

Sidst opdateret

22.09.2021

Ansvarlig redaktør

Hans Henrik Nielsen