Spring til indhold

Få street art på din husgavl/væg

I samarbejde med Institut for urban kunst (Ifuk) og Region Sjælland er Destination Sjælland på jagt efter fire vægge, der skal udsmykkes med en hyldest til de lokale hjælperyttere og Tour de France.
29.03.2022

Den 2. juli gæster verdens største cykelløb, Tour de France, Destination Sjælland. Her ruller feltet gennem Holbæk, Kalundborg og Slagelse kommuner.

Løbets store stjerner nyder godt af hjælperytternes hårde arbejde, ligesom gæsterne i Destination Sjælland nyder godt af vores lokale hjælpsomme ildsjæle.

"Derfor fortjener Destination Sjællands hjælperyttere en ekstra hyldest," fastslår Morten Jensen, der er direktør i Destination Sjælland.

Lokationer søges

I samarbejde med Institut for urban kunst (Ifuk) og Region Sjælland er Destination Sjælland på jagt efter fire vægge, der skal udsmykkes med en hyldest til de lokale hjælperyttere og Tour de France.

"I bedste street art-stil vil to professionelle kunstnere fortolke sjællandsk hjælpsomhed via fire forskellige vægmalerier," forklarer direktøren og fortsætter:

"Vi håber, at nogen derude – tæt på Tour de France-ruten – har lyst til at stille en væg eller gavl til rådighed, som kunstnerne kan udfolde sig på i de kommende måneder frem mod cykelløbets besøg."

Ønsker til vægge eller gavle

Krav til de vægge eller gavle, der kan komme i spil til Destination Sjællands Tour de France-street art:

– Overflade skal være plan, vedligeholdt og grundet. Væggen må ikke skalle i malingen eller murværk

– Der skal være fortov eller asfalt foran væggen. Græs kan gå an, hvis det er jævnt

– Væggen må gerne være indenfor målene 10 meter bred og fire meter høj (eller højere)

– Væggen skal helst ligge så tæt på Tour de France-ruten som muligt, men alle vægge kommer med i udvælgelsesprocessen

Søg senest den 17. april

Har du en væg eller en gavl, som du vil stille til rådighed, skal du senest søndag den 17. april sende en mail til Destination Sjælland på info@desj.dk med væggens lokation (adresse) og kontaktinfo til ejeren samt et eller flere billeder af væggen.

"Herefter kigger vi på de mulige vægge og udvælger de fire, der får glæde af kunstnernes udfoldelser," slutter Morten Jensen.Feedback

Sidst opdateret

29.03.2022

Ansvarlig redaktør

Hans Henrik Nielsen